NEVRALIP 600 retard

Το NEVRALIP 600MG retard
είναι ένας μοναδικός
αντιοξειδωτικός συνδυασμός
9 συστατικών, που είναι άλφα
λιποϊκό οξύ 600mg, 3
ιχνοστοιχεία (σελήνιο,
ψευδάργυρος και πικολινικό
χρώμιο), και 5 βιταμίνες (Β1, Β
5, Β6, βιοτίνη, και βιταμίνη Ε).

spacer350-white

OCTONION

Το OCTONIOΝ είναι φυτικό
σιρόπι με 7 βότανα και
βιταμίνη C, κατάλληλο για
τον βήχα, όλα τα
συμπτώματα του
κρυολογήματος (καταρροή,
μπούκωμα, βραχνάδα), και
ενίσχυση της άμυνας του
οργανισμού. Το Φυτικό
σιρόπι OCTONION, περιέχει
8 φυσικά συστατικά.

spacer350-white

SYALOX 300 PLUS

Το Syalox® 300 Plus βοηθάει
στην αντιμετώπιση των
πόνων των αρθρώσεων
όπως πόνο στο γόνατο,
πόνος στους ώμους, πόνος
στο ισχίου, πόνος στα χέρια
και πόνο στα δάχτυλα.

spacer350-white

OCTONIONPON

Το OCTONIONPON είναι συμπλήρωμα διατροφής που προσφέρει μια φυσική λύση στην ανακούφιση από απλά καθημερινά προβλήματα που μπορεί να προκαλούν ελαφρύ πόνο.
Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται στο OCTONIONPON έχουν αποδεδειγμένες αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αποιδηματικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

spacer350-white

OCTONION SUN

SPF 30 Υψηλή αντιηλιακή προστασία UVA-UVB.
Κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά > 3 ετών, πρόσωπο και σώμα.
Με Aloe vera, Βιταμίνες C, E , F για ενυδάτωση, αναπλαστική και αντιγηραντική δράση.
Κλινικά και δερματολογικά ελεγμένο, xωρίς paraben.
Με λεπτόρευστη, μη λιπαρή υφή, χωρίς λευκή χροιά και με άρωμα μάγκο

spacer350-white

OCTONION ORAL

Φυτικό στοματικό διάλυμα Octonion oral με 6 βότανα. Το Octonion oral είναι φυτικό στοματικό διάλυμα με 6 βότανα και χωρίς χημικά πρόσθετα και αποτελεί μία ιδανική φυσική λύση για προβλήματα όπως: άφθες, στοματίτιδα, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, μικροβιακή πλάκα, ουλίτιδα, τερηδόνα και δυσάρεστη αναπνοή. Το φυτικό στοματικό διάλυμα Octonion oral δεν έχει παρενέργειες.

spacer350-white

Octonion Pon – Μαρία Μπεκατώρου

Octonion Sun – Μαρία Μπεκατώρου

Octonion Σιρόπι – Μαρία Μπεκατώρου

Σιρόπι Octonion Oral

Σιρόπι Octonion

Διαβητικό πόδι

ΝΕΑ

Κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι: Είναι απαραίτητος ο συνδυασμός;

Ο κουρκουμάς γνωστός ως χρυσή σκόνη είναι ένα ψηλό φυτό που συναντάμε στην Ασία και στην κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Ινδική Ιατρική εδώ και χιλιετίες για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.
Περισσότερες από 2.000 επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν τη χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.
Το δραστικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, η οποία έχει πολύ φτωχή απορρόφηση. Άρα λαμβάνοντας απλά κουρκουμά δε σημαίνει ότι επωφελούμαστε από τις εξαιρετικές του ιδιότητες! Γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε το συνδυασμό κουρκουμά με μαύρο πιπέρι. Ο συνδυασμός αυτός έχει βρεθεί ότι αυξάνει …

Πώς θα εφαρμόσουμε το αντηλιακό σωστά; Συμβουλές από την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρία.

Το αντηλιακό είναι ασφαλές και προστατεύει το δέρμα μας από τον καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση. Ωστόσο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν το εφαρμόζουμε σωστά!
Όταν βάζετε αντηλιακό ακολουθήστε τις παρακάτω ειδικές συμβουλές των Αμερικανών Δερματολόγων:
1. Επιλέξτε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο.
2. Να είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.
3. Να προσφέρει κάλυψη ευρέως φάσματος, που σημαίνει …

Ένα αντηλιακό με SPF 50 με προστατεύει καλύτερα από ένα αντηλιακό με SPF 30; Τι να επιλέξω;

Μακάρι να υπήρχε μια σύντομη και απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση! Ως δερματολόγος και φωτοβιολόγος έχω μελετήσει τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του ήλιου στο δέρμα, καθώς και τον τρόπο προστασίας από αυτή και έτσι μπορώ να επισημάνω τα παρακάτω πολύ σημαντικά σημεία!
Το υπεριώδες φως είναι αόρατο για τους ανθρώπους, επειδή έχει μικρότερα μήκη κύματος από το φως που μπορούμε να δούμε. Εντός του φάσματος UV, υπάρχουν δύο τύποι ακτινοβολίας που μπορούν να βλάψουν το DNA στα κύτταρα του δέρματός σας και …

Τα 5 αρχικά συμπτώματα της Οστεοαρθρίτιδας

Η Οστεοαρθρίτιδα είναι μια πολύ συχνή νόσος των αρθρώσεων κατά την οποία προσβάλλεται αρχικά ο χόνδρος και στη συνέχεια τα οστά της άρθρωσης. Αρχικά, ο χόνδρος των αρθρώσεων παρουσιάζει ρωγμές, σκίζεται και τελικά καταστρέφεται με αποτέλεσμα τα οστά να έρχονται σε επαφή. Έτσι προκαλείται πόνος, φλεγμονή και δυσκολία στην κίνηση.
Οι αρθρώσεις που πιο συχνά προσβάλλονται από Οστεοαρθρίτιδα είναι τα γόνατα, τα δάχτυλα των χεριών, τα ισχία και οι ώμοι.
Επισκεπτόμαστε το γιατρό, όταν έχουμε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, που εμφανίζονται συχνά στην οστεοαρθρίτιδα:

Πόνος στα δάχτυλα των χεριών: Τί πρέπει να κάνω;

Συνήθως μιλάμε για οστεοαρθρίτιδα των άκρων χεριών. Η οστεοαρθρί- τιδα είναι μια χρόνια εξελικτική νόσος των αρθρώσεων που δεν έχει σχέση με το αλάτι που τρώμε και τα αλμυρά εδέσματα γενικά. Αλλά κυρίως δεν έχει σχέση με την σοβαρή παραμορφωτική αρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα που είναι μια σοβαρή εξελικτική νόσος και καταστρέφει όλες τις αρθρώσεις. Η πρώτη εμφανίζεται σε 800 γυναίκες στις 1000 και σε μεγάλες ηλικίες, ενώ η δεύτερη σε 5 περίπου γυναίκες στις 1000 και σε νεότερες ηλικίες.

Όταν έχουμε τέτοιες ενοχλήσεις, θα συμβουλευτούμε το γιατρό μας. Συνήθως, όταν πρόκειται για οστεοαρθρίτιδα χεριών, βοηθάει πολύ να κάνει κάποιος τις παρακάτω αλλαγές:

Ενοχλήσεις στα γόνατα; Μήπως έχετε οστεοαρθρίτιδα;

Το πρώτο και πιο χαρακτηριστικό ενόχλημα στα γόνατα είναι ο πόνος! Ο πόνος εμφανίζεται συνήθως στο ένα γόνατο καθώς κατεβαίνετε κάποια σκάλα και όχι όταν την ανεβαίνετε. Με την πάροδο του χρόνου, ο πόνος εξελίσσεται και γίνεται πιο έντονος. Συχνά, εκτός από το παραπάνω, παρουσιάζεται και ένα άλλο χαρακτηριστικό είδος πόνου. Είναι ο πόνος στο γόνατο κατά το ξεκίνημα μιας κίνησης μετά από ακινησία. Δηλαδή, αφού κάποιος καθίσει να ξεκουραστεί…

Δυσάρεστη αναπνοή: 4 αποτελεσματικές λύσεις!

1. Προσέχουμε τι τρώμε! Τρώμε πολλά φρούτα!

Η κακοσμία του στόματος χειροτερεύει όταν καταναλώνουμε τροφές όπως σκόρδο, το κρεμμύδι και το κουνουπίδι. Αντίθετα, η κατανάλωση τραγανών φρούτων και λαχανικών, όπως τα μήλα και τα καρότα, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών, των βακτηρίων και της πλάκας στα δόντια.
Τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες, τα πορτοκάλια ή το γκρέιπφρουτ, βοηθάνε πολύ …

Δυσάρεστη αναπνοή: 6 βότανα για να την ξεχάσετε!

Πόσες φορές σκεφτήκατε να κάνετε αυτήν την κίνηση, βλέποντας κάποιον που ήρθε πολύ κοντά σας, να κάνει αυτόματα ένα βήμα πίσω;
Δυσάρεστη αναπνοή που μπορεί να μας κάνει να ντραπούμε! Ας μάθουμε τι την προκαλεί για να μπορούμε εύκολα να την αντιμετωπίσουμε! Στο στόμα μας υπάρχουν εκατοντάδες μικρόβια και βακτήρια που χρησιμεύουν στη διάσπαση των τροφών. Η διάσπαση αυτή είναι που προκαλεί την δυσάρεστη αναπνοή.
Άλλες συνηθισμένες αιτίες για δυσάρεστη αναπνοή είναι …

Πόνος: Υπάρχουν κατηγορίες και πώς να τις διακρίνουμε;

Όταν μιλάμε για πόνο συνήθως προσπαθούμε να τον κατατάξουμε στις παρακάτω κατηγορίες:
• Οξύς πόνος
• Χρόνιος Πόνος
• Αλγαισθητικός Πόνος
• Νευροπαθητικός πόνος

Εισαγωγή

Η αίσθηση του πόνου προέρχεται από την επικοινωνία μεταξύ των νεύρων, του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου μας. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες πόνου, ανάλογα με την αιτία που τους προκαλεί.
Όλοι αισθανόμαστε τον πόνο με διαφορετικό τρόπο. Συχνά διαπιστώνουμε ότι είναι δύσκολο να περιγράψουμε τον πόνο μας σε άλλους! Αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει συχνά. Μπορεί, επίσης, να ο πόνος σας να ανήκει σε περισσότερες από μια κατηγορίες κάθε φορά, γεγονός που προσθέτει επιπλέον δυσκολία στη περιγραφή του πόνου που έχετε.
Η κατανόηση των διαφορετικών τύπων-κατηγοριών πόνου συνήθως μας διευκολύνει στο να εξηγήσουμε στο γιατρό μας τι ακριβώς συμβαίνει και να περιγράψουμε τα συμπτώματά μας. Έτσι, παρακάτω αναφέρονται οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες πόνου:

Πώς μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τα πόδια;

Τα άτομα με διαβήτη είναι επιρρεπή σε προβλήματα ποδιών που προκαλούνται από παρατεταμένες περιόδους υψηλού σακχάρου στο αίμα. Υπάρχουν δύο κύρια προβλήματα ποδιών, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές.

Προβλήματα στα πόδια στα διαβητικά άτομα:

Τα δύο κύρια προβλήματα ποδιών που επηρεάζουν τα άτομα με διαβήτη είναι:

Scroll to Top