Το OCTONIONPON είναι συμπλήρωμα διατροφής που προσφέρει μια φυσική λύση στην ανακούφιση από απλά καθημερινά προβλήματα που μπορεί να προκαλούν ελαφρύ πόνο.

Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται στο OCTONIONPON έχουν αποδεδειγμένες αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αποιδηματικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Φυσικό προϊόν που περιέχει:

1. Σερραπεπτάση 10 mg (2000IU/mg)
2. Εκχύλισμα Κουρκουμά 300 mg που αποδίδει 90mg κουρκουμίνης
3. Εκχύλισμα Boswellia serrata 100 mg (65% Boswellic acid)
4. Εκχύλισμα μαύρου πιπεριού (95% πιπερίνη) που αυξάνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης ως 2000%

Τα 4 φυσικά συστατικά του
OCTONIONPON

Σερραπεπτάση

Η Σερραπεπτάση είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που βρίσκεται στους μεταξοσκώληκες1. Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ως μοναδικό υπερένζυμο2. Έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 40 χρόνια σε Ιαπωνία και Ευρώπη για τον πόνο και την φλεγμονή3. Η σερραπεπτάση έχει αποδεδειγμένες αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αποιδηματικές και ινοδωλυτικές ιδιότητες και δρα γρήγορα σε εντοπισμένη φλεγμονή1. Έχει αποδειχτεί ανώτερη εναλλακτική από παραδοσιακά Μ.Σ.Α.Φ., όπως η δικλοφενάκη και η κετοπροφένη που έχουν σαφείς ανεπιθύμητες ενέργειες2.

Κουρκουμάς

Ο Κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα [επιστημονική ονομασία: Curcuma longa (Κουρκούμη η μακρά)]. Χρησιμοποιείται στην Ινδία εδώ και χιλιετίες μέσα στα κάρυ, όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Σε πρόσφατες μελέτες η κουρκουμίνη έχει αποδειχθεί ένα εξαιρετικό φυτικό παυσίπονο ενώ διαθέτει και άλλες θεραπευτικές ιδιότητες4,5:
• Αντιφλεγμονώδεις
• Αντιοξειδωτικές
• Αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές
• Επουλωτικές
Μόνο στα αγγλικά υπάρχουν 2.600 μελέτες που αποδεικνύουν τις ιδιότητες της κουρκουμίνης.

Μαύρο πιπέρι

Οι παραπάνω ιδιότητες αποδεικνύονται κυρίως όταν η κουρκουμίνη συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι. Η λήψη κουρκουμίνης μόνο δεν οδηγεί σε οφέλη λόγω της φτωχής βιοδιαθεσιμότητας της κουρκουμίνης που οφείλεται σε φτωχή απορρόφηση, γρήγορο μεταβολισμό και γρήγορη απέκκριση της κουρκουμίνης5.
Η πιπερίνη (το κυρίως ενεργό συστατικό του μαύρου πιπεριού), όταν συνδυάζεται με κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει την βιοδιαθεσιμότητά της ως και 2000%5.

Boswellia serrata, γνωστή ως ινδικό λιβάνι

H Βoswellia serrata είναι το αρωματικό ρετσίνι του δέντρου Boswellia ή λιβάνι. Πρόσφατα έχουν ανακαλυφθεί και μελετηθεί οι φαρμακολογικές ιδιότητες και η κλινική αποτελεσματικότητα της Boswellia serrata6. To εκχύλισμα της Boswellia Serrata έχει:
• Αναλγητικές7
• Αντιφλεγμονώδεις7 και
• Αντιαρθριτικές7 ιδιότητες

Έχει αποδείξει σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες σε σύγκριση με το placebo, ακόμα και όταν χορηγείται σε μία απλή δόση.
Η Βoswellia serrata είναι συγκρίσιμη σε αποτελεσματικότητα με τα Μ.Σ.Α.Φ. και τα κορτικοστεροειδή στην αντιμετώπιση της χρόνιας και οξείας φλεγμονής, σε παθήσεις όπως ο οστεομυϊκός πόνος, ενώ έχει βελτιωμένη ανεκτικότητα και ασφάλεια7.

Η Βoswellia serrata μπορεί να αποτελέσει ένα φυσικό, ασφαλές αντιφλεγμονώδες, ειδικά σε απλούς οστεομυϊκούς πόνους και φλεγμονές, ενώ βελτιώνει την αποκατάσταση από μικροτραυματισμούς και βλάβες που σχετίζονται με έντονη αθλητική δραστηριότητα8.

Ο συνδυασμός των παραπάνω φυσικών συστατικών στο OCTONIONPON σας προσφέρει μία φυσική λύση στην ανακούφιση από απλά καθημερινά προβλήματα που μπορεί να σας προκαλούν ελαφρύ πόνο.

Τα OCTONIONPON είναι μοναδικό, πρωτοποριακό προϊόν με άρωμα Ελλάδας από την συνταγή μέχρι την παραγωγή του.

Κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι: Είναι απαραίτητος ο συνδυασμός;

Ο κουρκουμάς γνωστός ως χρυσή σκόνη είναι ένα ψηλό φυτό που συναντάμε στην Ασία και στην κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Ινδική Ιατρική εδώ και χιλιετίες για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.
Περισσότερες από 2.000 επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν τη χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.
Το δραστικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, η οποία έχει πολύ φτωχή απορρόφηση. Άρα λαμβάνοντας απλά κουρκουμά δε σημαίνει ότι επωφελούμαστε από τις εξαιρετικές του ιδιότητες! Γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε το συνδυασμό κουρκουμά με μαύρο πιπέρι. Ο συνδυασμός αυτός έχει βρεθεί ότι αυξάνει …

Πόνος: Υπάρχουν κατηγορίες και πώς να τις διακρίνουμε;

Όταν μιλάμε για πόνο συνήθως προσπαθούμε να τον κατατάξουμε στις παρακάτω κατηγορίες:
• Οξύς πόνος
• Χρόνιος Πόνος
• Αλγαισθητικός Πόνος
• Νευροπαθητικός πόνος

Εισαγωγή

Η αίσθηση του πόνου προέρχεται από την επικοινωνία μεταξύ των νεύρων, του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου μας. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες πόνου, ανάλογα με την αιτία που τους προκαλεί.
Όλοι αισθανόμαστε τον πόνο με διαφορετικό τρόπο. Συχνά διαπιστώνουμε ότι είναι δύσκολο να περιγράψουμε τον πόνο μας σε άλλους! Αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει συχνά. Μπορεί, επίσης, να ο πόνος σας να ανήκει σε περισσότερες από μια κατηγορίες κάθε φορά, γεγονός που προσθέτει επιπλέον δυσκολία στη περιγραφή του πόνου που έχετε.
Η κατανόηση των διαφορετικών τύπων-κατηγοριών πόνου συνήθως μας διευκολύνει στο να εξηγήσουμε στο γιατρό μας τι ακριβώς συμβαίνει και να περιγράψουμε τα συμπτώματά μας. Έτσι, παρακάτω αναφέρονται οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες πόνου:

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ: 92780/13-09-2018. Ο αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Βιβλιογραφία
1. Mazzone et all. Evaluation of Serratia Peptidase in Acute or Chronic inflammation of Otorhinolaryngology Pathology: A Multicentre, Double-blind Randomized Trial Versus Placebo. The Journal of International Medical Research 1990; 18: 379-388
2. Vandana Gupte, Umesh Luthra. Analytical Techniques for serratiopeptidase: A review. Journal of Pharmaceutical Analysis 7 (2017) 203-207
3. Shivani Bhagat et all. Serratiopeptidase: A systemic review of the existing evidence. International Journal of Surgery 11 (2013) 209-217
4. Strimpakos and Sharma. Comprehensive Invited Review. Curcumin: Preventive and Therapeutic Properties in Laboratory Studies and Clinical Trials. Antioxidants & Redox Signaling: Volume 10, Number 3, 2008
5. Susan J. Hewlings and Douglas S Kalman. Curcumin: A review of Its’ Effects on Human Health. Foods 2017, 6, 92
6. E Ernst, professor. CHRISTMAS 2008: SEASONAL FAYRE. Frankincense: systematic review. BMJ 2008:337:a2813 doi:10.1136/bmj.a2813
7. K. Prabhavathi, U. Shobha Jagdish Chandra, Radhika Soanker, P. Usha Rani. Randomized, double blind, placebo controlled, cross over study to evaluate the analgesic activity of Boswellia serrata in healthy volunteers using mechanical pain model. Indian Journal of Pharmacology. October 2014: Vol 46: Issue 5
8. F. Franceschi et all. A novel lecithin based delivery form of Boswellic acids (Casperome®) for the management of osteo-muscular pain: A registry study in young rugby players. European Review for Medical and Pharmacological Sciences 2016; 20: 4156-4161

Με άρωμα Ελλάδας…

από τη συνταγή μέχρι την παραγωγή του!

© 2023 – Medical PQ | All rights reserved

Scroll to Top