Blog

Τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας

Η διαβητική νευροπάθεια είναι βλάβη στα νεύρα που μπορεί να προκύψει εάν έχετε διαβήτη. Το υψηλό σάκχαρο αίματος (γλυκόζη) μπορεί να τραυματίσει τα νεύρα σε όλο το σώμα. Τα νεύρα των ποδιών καταστρέφονται πιο συχνά από τα άλλα νεύρα και κυρίως τα νεύρα των ποδιών κάτω από τους αστραγάλους (πέλματα/  πατούσες).

Πώς μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τα πόδια;

Τα άτομα με διαβήτη είναι επιρρεπή σε προβλήματα ποδιών που προκαλούνται από παρατεταμένες περιόδους υψηλού σακχάρου στο αίμα. Υπάρχουν δύο κύρια προβλήματα ποδιών, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές.

Προβλήματα στα πόδια στα διαβητικά άτομα:

Τα δύο κύρια προβλήματα ποδιών που επηρεάζουν τα άτομα με διαβήτη είναι:

Πώς θα εφαρμόσουμε το αντηλιακό σωστά; Συμβουλές από την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρία.

Το αντηλιακό είναι ασφαλές και προστατεύει το δέρμα μας από τον καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση. Ωστόσο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν το εφαρμόζουμε σωστά!
Όταν βάζετε αντηλιακό ακολουθήστε τις παρακάτω ειδικές συμβουλές των Αμερικανών Δερματολόγων:
1. Επιλέξτε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο.
2. Να είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.
3. Να προσφέρει κάλυψη ευρέως φάσματος, που σημαίνει …

Δυσάρεστη αναπνοή: 6 βότανα για να την ξεχάσετε!

Πόσες φορές σκεφτήκατε να κάνετε αυτήν την κίνηση, βλέποντας κάποιον που ήρθε πολύ κοντά σας, να κάνει αυτόματα ένα βήμα πίσω;
Δυσάρεστη αναπνοή που μπορεί να μας κάνει να ντραπούμε! Ας μάθουμε τι την προκαλεί για να μπορούμε εύκολα να την αντιμετωπίσουμε! Στο στόμα μας υπάρχουν εκατοντάδες μικρόβια και βακτήρια που χρησιμεύουν στη διάσπαση των τροφών. Η διάσπαση αυτή είναι που προκαλεί την δυσάρεστη αναπνοή.
Άλλες συνηθισμένες αιτίες για δυσάρεστη αναπνοή είναι …

Ένα αντηλιακό με SPF 50 με προστατεύει καλύτερα από ένα αντηλιακό με SPF 30; Τι να επιλέξω;

Μακάρι να υπήρχε μια σύντομη και απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση! Ως δερματολόγος και φωτοβιολόγος έχω μελετήσει τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του ήλιου στο δέρμα, καθώς και τον τρόπο προστασίας από αυτή και έτσι μπορώ να επισημάνω τα παρακάτω πολύ σημαντικά σημεία!
Το υπεριώδες φως είναι αόρατο για τους ανθρώπους, επειδή έχει μικρότερα μήκη κύματος από το φως που μπορούμε να δούμε. Εντός του φάσματος UV, υπάρχουν δύο τύποι ακτινοβολίας που μπορούν να βλάψουν το DNA στα κύτταρα του δέρματός σας και …

Ενοχλήσεις στα γόνατα; Μήπως έχετε οστεοαρθρίτιδα;

Το πρώτο και πιο χαρακτηριστικό ενόχλημα στα γόνατα είναι ο πόνος! Ο πόνος εμφανίζεται συνήθως στο ένα γόνατο καθώς κατεβαίνετε κάποια σκάλα και όχι όταν την ανεβαίνετε. Με την πάροδο του χρόνου, ο πόνος εξελίσσεται και γίνεται πιο έντονος. Συχνά, εκτός από το παραπάνω, παρουσιάζεται και ένα άλλο χαρακτηριστικό είδος πόνου. Είναι ο πόνος στο γόνατο κατά το ξεκίνημα μιας κίνησης μετά από ακινησία. Δηλαδή, αφού κάποιος καθίσει να ξεκουραστεί…

Πόνος: Υπάρχουν κατηγορίες και πώς να τις διακρίνουμε;

Όταν μιλάμε για πόνο συνήθως προσπαθούμε να τον κατατάξουμε στις παρακάτω κατηγορίες:
• Οξύς πόνος
• Χρόνιος Πόνος
• Αλγαισθητικός Πόνος
• Νευροπαθητικός πόνος

Εισαγωγή

Η αίσθηση του πόνου προέρχεται από την επικοινωνία μεταξύ των νεύρων, του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου μας. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες πόνου, ανάλογα με την αιτία που τους προκαλεί.
Όλοι αισθανόμαστε τον πόνο με διαφορετικό τρόπο. Συχνά διαπιστώνουμε ότι είναι δύσκολο να περιγράψουμε τον πόνο μας σε άλλους! Αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει συχνά. Μπορεί, επίσης, να ο πόνος σας να ανήκει σε περισσότερες από μια κατηγορίες κάθε φορά, γεγονός που προσθέτει επιπλέον δυσκολία στη περιγραφή του πόνου που έχετε.
Η κατανόηση των διαφορετικών τύπων-κατηγοριών πόνου συνήθως μας διευκολύνει στο να εξηγήσουμε στο γιατρό μας τι ακριβώς συμβαίνει και να περιγράψουμε τα συμπτώματά μας. Έτσι, παρακάτω αναφέρονται οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες πόνου:

Δυσάρεστη αναπνοή: 4 αποτελεσματικές λύσεις!

1. Προσέχουμε τι τρώμε! Τρώμε πολλά φρούτα!

Η κακοσμία του στόματος χειροτερεύει όταν καταναλώνουμε τροφές όπως σκόρδο, το κρεμμύδι και το κουνουπίδι. Αντίθετα, η κατανάλωση τραγανών φρούτων και λαχανικών, όπως τα μήλα και τα καρότα, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών, των βακτηρίων και της πλάκας στα δόντια.
Τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες, τα πορτοκάλια ή το γκρέιπφρουτ, βοηθάνε πολύ …

Πόνος στα δάχτυλα των χεριών: Τί πρέπει να κάνω;

Συνήθως μιλάμε για οστεοαρθρίτιδα των άκρων χεριών. Η οστεοαρθρί- τιδα είναι μια χρόνια εξελικτική νόσος των αρθρώσεων που δεν έχει σχέση με το αλάτι που τρώμε και τα αλμυρά εδέσματα γενικά. Αλλά κυρίως δεν έχει σχέση με την σοβαρή παραμορφωτική αρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα που είναι μια σοβαρή εξελικτική νόσος και καταστρέφει όλες τις αρθρώσεις. Η πρώτη εμφανίζεται σε 800 γυναίκες στις 1000 και σε μεγάλες ηλικίες, ενώ η δεύτερη σε 5 περίπου γυναίκες στις 1000 και σε νεότερες ηλικίες.

Όταν έχουμε τέτοιες ενοχλήσεις, θα συμβουλευτούμε το γιατρό μας. Συνήθως, όταν πρόκειται για οστεοαρθρίτιδα χεριών, βοηθάει πολύ να κάνει κάποιος τις παρακάτω αλλαγές:

Τα 5 αρχικά συμπτώματα της Οστεοαρθρίτιδας

Η Οστεοαρθρίτιδα είναι μια πολύ συχνή νόσος των αρθρώσεων κατά την οποία προσβάλλεται αρχικά ο χόνδρος και στη συνέχεια τα οστά της άρθρωσης. Αρχικά, ο χόνδρος των αρθρώσεων παρουσιάζει ρωγμές, σκίζεται και τελικά καταστρέφεται με αποτέλεσμα τα οστά να έρχονται σε επαφή. Έτσι προκαλείται πόνος, φλεγμονή και δυσκολία στην κίνηση.
Οι αρθρώσεις που πιο συχνά προσβάλλονται από Οστεοαρθρίτιδα είναι τα γόνατα, τα δάχτυλα των χεριών, τα ισχία και οι ώμοι.
Επισκεπτόμαστε το γιατρό, όταν έχουμε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, που εμφανίζονται συχνά στην οστεοαρθρίτιδα:

Κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι: Είναι απαραίτητος ο συνδυασμός;

Ο κουρκουμάς γνωστός ως χρυσή σκόνη είναι ένα ψηλό φυτό που συναντάμε στην Ασία και στην κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Ινδική Ιατρική εδώ και χιλιετίες για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.
Περισσότερες από 2.000 επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν τη χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.
Το δραστικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, η οποία έχει πολύ φτωχή απορρόφηση. Άρα λαμβάνοντας απλά κουρκουμά δε σημαίνει ότι επωφελούμαστε από τις εξαιρετικές του ιδιότητες! Γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε το συνδυασμό κουρκουμά με μαύρο πιπέρι. Ο συνδυασμός αυτός έχει βρεθεί ότι αυξάνει …

© 2018 – Medical PQ | All rights reserved

Scroll to Top