Πως να φροντίζεις τη στοματική σου υγιεινή και ποιές ασθένειες μπορείς να αποφύγεις τηρώντας τους κανόνες υγιεινής της στοματικής κοιλότητας

Η στοματική υγιεινή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία, την εύρυθμη λειτουργία  και ευεξία του οργανισμού. Φροντίζοντας τη στοματική κοιλότητα μπορείτε να αποφύγετε ασθένειες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Εσείς γνωρίζετε όσα χρειάζεται για την σωστή φροντίδα του στόματός σας;

Αποφύγετε τις ασθένειες με τη σωστή φροντίδα της στοματικής κοιλότητας

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα σχετικά με τη στοματική υγιεινή που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Είναι σημαντικό να προσέχετε τη στοματική σας υγιεινή, ώστε να κρατάτε μακριά τις ασθένειες. Το στόμα είναι πηγή βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα, περιοδοντική νόσο και διάφορες μορφές ουλίτιδας. Αυτό που δεν είναι προφανές είναι ότι η στοματική υγιεινή είναι αρκετά σημαντική και επηρεάζει ασθένειες πέρα απ’ το στόμα μας. Έτσι, αξίζει τον κόπο να αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα για την σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας. Άλλες ασθένειες όπως η ενδοκαρδίτιδα, ο διαβήτης,ο καρκίνος, και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά και τις αρτηρίες έχουν συνδεθεί με την ελλειπή φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η σωστή στοματική υγιεινή πρέπει να γίνει μια συνήθεια που πρέπει να ακολουθούμε καθημερινά για το υπόλοιπο της ζωής μας, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε πέρα από το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών σας, υπάρχουν οι παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μία καλή στοματική υγιεινή αποφεύγοντας ασθένειες του στόματος, όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα αλλά και η δυσάρεστη αναπνοή.

Βήματα σωστής στοματικής υγιεινής

Σωστό βούρτσισμα δοντιών. Προτείνεται να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα με κυκλικές κινήσεις και για τουλάχιστον 3 λεπτά κάθε φορά.

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Μπορεί να κάνει την διαφορά στην εμφάνιση ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. Καθαρίζοντας τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια αποφεύγεται η εμφάνιση πλάκας και προκύπτει ένας πιο ολοκληρωμένος καθαρισμός των δοντιών.

Βουρτσίστε όλα τα μέρη της στοματικής κοιλότητας. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι με το βούρτσισμα μόνο των δοντιών έχουμε καθαρίσει το στόμα μας επαρκώς. Αυτό δεν είναι αληθές, καθώς τα ούλα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της στοματικής κοιλότητας όπως και η γλώσσα και ο ουρανίσκος. Αφιερώστε λοιπόν κάποια λεπτά παραπάνω για μία ολοκληρωμένη στοματική καθαριότητα.

Αποφύγετε συνήθειες και τροφές που βλάπτουν την υγεία των δοντιών σας και των ούλων. Ο περιορισμός της επεξεργασμένης ζάχαρης και ειδικά της ζάχαρης που υπάρχει στα κολλώδη προϊόντα όπως στα ζαχαρωτά, μπορεί να μειώσει την φθορά των δοντιών. Το κάπνισμα είναι συνδεδεμένο με πολλές οδοντιατρικές ασθένειες όπως και η κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει τους γνωστούς σε όλους λεκέδες στα δόντια.

Μην αποφεύγετε τον οδοντίατρο. Για πολλούς η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να φαντάζει σαν δυσάρεστη εμπειρία, αλλά είναι το βασικό βήμα που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες. Προτείνεται λοιπόν, η επίσκεψη στον οδοντίατρο σας 2 φορές τον χρόνο, για βαθύ καθαρισμό και προληπτικό έλεγχο προκειμένου να αποφύγετε μία πιο δυσάρεστη κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα για μία ολοκληρωμένη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας. Προτιμήστε ένα προϊόν χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς  αλκοόλ, βασισμένο στις φυτικές αντισηπτικές ιδιότητες. Το Octonion Oral είναι ένα φυτικό στοματικό διάλυμα με 6 βότανα και αποτελεί μία ιδανική φυσική λύση για προβλήματα όπως: άφθες, στοματίτιδα, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, μικροβιακή πλάκα, ουλίτιδα, τερηδόνα και δυσάρεστη αναπνοή. Δεν χρειάζεται αραίωση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 2 με 3 φορές την ημέρα άφοβα.

Η σημασία της στοματικής υγιεινής είναι πολύ μεγάλη για την υγεία σας συνολικά. Είναι η πύλη για ένα υγιές σώμα. Το στόμα είναι ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος που έρχεται σε επαφή με μικρόβια και βακτήρια. Λόγω αυτού, αποτελεί μια από τις πρώτες γραμμές άμυνάς μας ενάντια σε λοιμώξεις και ασθένειες που προκαλούνται από μικροοργανισμούς.

Scroll to Top