Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα φυσικά αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής;

Υποφέρετε από πόνους στις αρθρώσεις, στη μέση, στα δόντια ή στους μυς; Σήμερα θα δούμε πως μπορούν να βοηθήσουν τα φυσικά αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής, σε κάθε ελαφρύ πόνο που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Πολλές φορές η μοναδική επιλογή για ένα πρόβλημα υγείας έρχεται μέσα από τις κλασικές μεθόδους και τα φάρμακα που σας προτείνει ο γιατρός σας.

Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις στις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε και να δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα βελτίωσης με διαφορετικές μεθόδους.

Σήμερα, όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος τα φυσικά αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής για την αντιμετώπιση του ελαφρύ πόνου

Γιατί να προτιμήσετε τα φυσικά αναλγητικά;

Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υποτιμούμε σε καμία περίπτωση τα κλασικά φάρμακα και πως δεν υποκαθιστούμε το ρόλο του ιατρού σας.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες και έρευνες που υποδεικνύουν ότι σε διάφορες καταστάσεις τα φυσικά αναλγητικά έχουν να σας προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες και σημαντικά μικρότερες αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Επιπλέον δεν είναι σπάνιο αν πρέπει να παίρνετε αγωγή και για άλλες παθήσεις, να έχετε μια κακή συμμόρφωση στη φαρμακευτική θεραπεία.

Με τ’ αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής ελαχιστοποιείτε τους παραπάνω κινδύνους και είναι πολύ δύσκολο να κάνετε λάθος στη λήψη της θεραπευτικής δόσης.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι πως η ποιότητα της βελτίωσης του πόνου που μπορείτε να πετύχετε είναι εξαιρετική.

Που χρησιμοποιούνται τα αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής;

Τα αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής, ενδείκνυνται σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας των οποίων το κυρίαρχο σύμπτωμα είναι το άλγος (πόνος).

Υπάρχουν φυσικά αναλγητικά που θα βρείτε για τον πονοκέφαλο, για τους πόνους αρθρώσεων και μυών, πόνους στη μέση, για το άσθμα, για τη φλεγμονή καθώς για πόνους από το έντερο.

Πρέπει να ξέρετε πως αυτές είναι μόνο μερικές από τις παθήσεις για τις οποίες θα ανακουφιστείτε με τα αναλγητικά συμπληρώματα.

Τι συστατικά περιέχουν τα φυσικά αναλγητικά;

Από τα αρχαία χρόνια διάφορα βότανα και μπαχαρικά χρησιμοποιήθηκαν για να απαλύνουν τον πόνο και τη φλεγμονή.

Μερικά συστατικά που είναι ευρέως διαδεδομένα στις μέρες μας είναι:

  • Ο κουρκουμάς
  • Η Σερραπεπτάση
  • Η Boswellia

Όπως βλέπετε όλα είναι συστατικά που υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον τα οποία σκοπό έχουν να σας προσφέρουν τις φυσικές θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τι είναι ο κουρκουμάς και που χρησιμοποιείται;

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη, με εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές, επουλωτικές ιδιότητες.

Έχει χαρακτηριστική έντονη πικρή γεύση, αλλά είναι ένα εξαιρετικό φυτικό παυσίπονο.

Το κύριο δραστικό συστατικό που θα σας βοηθήσει είναι η κουρκουμίνη που περιέχει.

Πολλοί θεραπευτές τον προτείνουν ανεπιφύλακτα για πόνους στη μέση και τις αρθρώσεις. Η δράση του ενισχύεται από το μαύρο πιπέρι, το οποίο ενισχύει την απορρόφηση από τον οργανισμό και μπορεί να αυξήσει την βιοδιαθεσιμότητά του ως και 2000%.

Θεωρείται ακόμα ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό συστατικό που προστατεύει τα κύτταρά σας.

Μελέτες δείχνουν ακόμα και την ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο!

Τι είναι η Σερραπεπτάση;

Η σερραπεπτάση, επίσης γνωστή ως σερρατιοπεπτιδάση, παράγεται φυσικά στην πεπτική οδό των μεταξοσκωλήκων. Είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο, που σημαίνει ότι διασπά τον μη ζωντανό πρωτεϊνικό ιστό σε αμινοξέα. Επειδή η κύρια λειτουργία της σερραπεπτάσης είναι να διασπά τις πρωτεΐνες, είναι χρήσιμη για τη μείωση της φλεγμονής και τον καθαρισμό της βλέννας με πολλούς τρόπους. Κλινικές μελέτες που έγιναν στη δεκαετία του 1960 άρχισαν να δείχνουν την επίδρασή του στη μείωση της φλεγμονής.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Boswellia;

Την Boswellia μπορεί να την ακούσετε και ως ινδικό λιβάνι.

Είναι ένα εκχύλισμα δέντρου, η ρητίνη του οποίου χρησιμοποιείται εξ’ αρχαιοτάτων χρόνων στις χώρες της Ανατολής για την αντιμετώπιση χρόνιων πόνων και όχι μόνο.

Τα συμπληρώματα διατροφής με Boswellia είναι ειδικά για την οστεοαρθρίτιδα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, και για τις εκδηλώσεις του άσθματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται και για τη δράση της στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Φυσικό Συμπλήρωμα διατροφής OCTONION PON για τον ελαφρύ πόνο.

Το OCTONIONPON διαθέτει και τα 4 φυσικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω, προσφέροντας μια φυσική λύση στην ανακούφιση από απλά καθημερινά προβλήματα που μπορεί να προκαλούν ελαφρύ πόνο.

Τα φυσικά αναλγητικά συμπληρώματα διατροφής αποτελούν αντικείμενο συνεχούς μελέτης και βελτίωσης και σίγουρα έχουν «ανοίξει» το δρόμο για πολλά υποσχόμενες θεραπείες.

*Οποιαδήποτε παρέμβαση φαρμακευτική ή φυσική στον οργανισμό σας επιβάλλεται να γίνεται με την παρακολούθηση και τις συμβουλές ειδικού ιατρού.

Scroll to Top