Οστεοαρθρίτιδα: Πως βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής με υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ & Οστεοαρθρίτιδα.

Από το 1990, το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιείται σαν θεραπεία για τη μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα. Η  πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και εμφανίζεται όταν ο προστατευτικός χόνδρος που βρίσκεται στις άκρες των οστών, φθείρεται. Αν και η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να βλάψει οποιαδήποτε άρθρωση, η διαταραχή επηρεάζει συχνότερα τις αρθρώσεις στα χέρια, τα γόνατα, τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη. Τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας μπορούν συνήθως να αντιμετωπιστούν, αν και η βλάβη στις αρθρώσεις δεν μπορεί να αντιστραφεί. H διατήρηση ενός υγιούς βάρους και κάποιες θεραπείες μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά στην επιβράδυνση εξέλιξης της νόσου και να βοηθήσουν στη βελτίωση του πόνου και της λειτουργίας των αρθρώσεων.

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος.

Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό για τα οφέλη και την ανακούφιση που παρέχει στο δέρμα καθώς και την επιτάχυνση της επούλωσης πληγών. Επίσης  χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της ξηροφθαλμίας, καθώς συνεισφέρει στην υγρασία του σώματος. Στην πάθηση της οστεοαρθρίτιδας το υαλουρονικό οξύ, που υπάρχει στις αρθρώσεις και συνεισφέρει στην απορρόφηση των κραδασμών και τη λίπανση τους, φθίνει. Μια φυσική λύση αντιμετώπισης του πόνου που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα είναι η χρήση του υαλουρονικού οξέος σαν συμπλήρωμα διατροφής. Μελέτες αναφέρουν πως η λήψη 80–200 mg υαλουρονικού οξέος ημερησίως για τουλάχιστον δύο μήνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον πόνο στο γόνατο και στις αρθρώσεις σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα, ειδικά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών.[i]  Το υαλουρονικό οξύ είναι γενικά πολύ ασφαλές στη χρήση, με λίγες αναφερόμενες παρενέργειες. Δεδομένου ότι το σώμα το παράγει φυσικά, οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι πολύ σπάνιες. Μία μελέτη σε 60 άτομα με οστεοαρθρίτιδα που έλαβαν 200 mg ημερησίως για ένα έτος δεν ανέφερε αρνητικές παρενέργειες.

Πως δρουν τα συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος στην οστεοαρθρίτιδα.  

Το υαλουρονικό οξύ στη μορφή συμπληρώματος, βοηθά στην αποκατάσταση της λίπανσης και επίσης επιφέρει την ανάπτυξη νέου χόνδρου και οστικού ιστού στις αρθρώσεις που έχουν πληγεί.

Το Syalox 300 Plus, από τη  Medical PharmaQuality είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υαλουρονικό οξύ κατάλληλο για άτομα με οστεοαρθρίτιδα και πόνο στις αρθρώσεις. Αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό συστατικών, πολύ υψηλής ποιότητας και ποσότητας, που είναι το υαλουρονικό οξύ και το φυτικό αντιφλεγμονώδες Boswellia. Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε ποσότητα 300mg ανά δισκίο σε υψηλή καθαρότητα 99%, για να μη δημιουργεί αλλεργίες και να είναι ασφαλές. Το Boswellia, επίσης γνωστό ως ινδικό λιβάνι, είναι ένα φυτικό εκχύλισμα που λαμβάνεται από το δέντρο Boswellia serrata. Η ρητίνη που παρασκευάζεται από το εκχύλισμα Boswellia χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην ασιατική και την αφρικανική ιατρική και έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζει τις χρόνιες φλεγμονές και άλλες παθήσεις. Με τον παραπάνω συνδυασμό συστατικών, το Syalox 300 Plus βοηθάει εκτός από τον πόνο, στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, του πρηξίματος και της δυσκαμψίας. Με την μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία τριπλής επίστρωσης, επιτυγχάνεται η απόλυτη απορρόφηση των συστατικών από τις αρθρώσεις, χωρίς αυτά να διασπώνται από τα οξέα του στομάχου. Επιτρέποντας την κινητικότητα, μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και της πιθανής φλεγμονής το συμπλήρωμα διατροφής με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να συμβάλει σε καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.
Διαβάστε περισσότερα για το το Syalox 300 Plus.

Scroll to Top