Οστεοαρθρίτιδα: 5 φυσικοί τρόποι ανακούφισης συμπτωμάτων

Στον πιο συχνό τύπο αρθρίτιδας, την Οστεοαρθρίτιδα, φθείρεται ο χόνδρος και προκαλείται τρίψιμο των οστών μεταξύ τους. Συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των δακτύλων του χεριού, του ισχίου και του γονάτου και ο πόνος μπορεί να γίνει ανυπόφορος.

Η φθορά των αρθρώσεων, μπορεί να ενταθεί με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό και η ηλικία είναι ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην εμφάνιση της οστεοαρθρίτιδας. Ο πόνος και η φλεγμονή στις αρθρώσεις και τα οστά, είναι πολύ συχνά συμπτώματα στα άτομα με οστεοαρθρίτιδα με πολλά φάρμακα και σκευάσματα στην αγορά για την ανακούφιση από τα συμπτώματα αυτά, αλλά και φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Είναι σημαντικό το άτομο να επικοινωνήσει με τον θεράποντα ιατρό του, για την καλύτερη καθοδήγηση. Οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητα του ατόμου και να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο και τις φλεγμονές. Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, κυρίως γιατί πολλά φάρμακα συνδέονται με παρενέργειες και μη επαρκή ανακούφιση από τον πόνο στα οστά.

Αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας με φυσικό τρόπο

Εάν πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα και δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με φαρμακευτικές ουσίες και τις πιθανές παρενέργειές τους, ακολουθούν 5 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας που μπορείτε να εφαρμόσετε και να κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας.

Ήπια άσκηση

Συμπεριλάβετε την ήπια άσκηση όπως το περπάτημα στην καθημερινότητά σας για 20-30 λεπτά ή ακόμα και μέρα παρά μέρα. Η ενδυνάμωση των μυών κοντά στις αρθρώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην στήριξη του ισχίου ή του γόνατος, να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονών, και να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Διατροφή πλούσια σε λαχανικά & φρούτα

Ακολουθήστε μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα για την καλύτερη δυνατή πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων. Η πρόσληψη βιταμινών, μπορεί να βοηθήσει στην γενικότερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και τη συνολική υγεία σας.

Συστατικά από τη φύση που ανακουφίζουν απ’ τον πόνο

Εισάγετε τον κουρκουμά στην διατροφή σας.[1] Η ουσία κουρκουμίνη που υπάρχει στον κουρκουμά, έχει αποδειχθεί αντιφλεγμονώδης και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έρευνες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής της οστεοαρθρίτιδας γονάτου.

Απώλεια βάρους

Η απώλεια περιττού βάρους, μπορεί να βοηθήσει τις αρθρώσεις να μην επιβαρύνονται με παραπάνω βάρος και να μειωθεί ο πόνος και η εμφάνιση φλεγμονών. Το παραπάνω από τα κανονικά βάρος είναι σημαντικός παράγοντας εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας, καθώς ασκεί επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις σας, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει τη φθορά του χόνδρου των αρθρώσεων.

Φυτικά συμπληρώματα διατροφής για την οστεοαρθρίτιδα

Πολλά φυτικά συμπληρώματα και εκχυλίσματα, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πόνου στις αρθρώσεις, αν και δεν υπάρχουν έρευνες που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κάποιο συγκεκριμένο βότανο, συμπλήρωμα ή εκχύλισμα μπορεί να θεραπεύσει την οστεοαρθρίτιδα. Κάποια από αυτά τα βότανα και εκχυλίσματα είναι: η τσουκνίδα, η boswellia και το γκίγκο (ή γίνκο).

Εάν δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές φαρμακευτικές ουσίες και προτιμάτε μία φυσική λύση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, η Medical PharmaQuality, έχει δημιουργήσει το Syalox® 300 Plus, με γνώμονα τις ανάγκες μείωσης του πόνου με συστατικά που είτε βρίσκονται στη φύση, είτε δημιουργεί ο οργανισμός μας, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Το Syalox® 300 Plus είναι το μοναδικό που περιέχει το συνδυασμό 300mg υαλουρονικού οξέος υψηλού μοριακού βάρους και 100mg Boswellia, σε συνδυασμό με την πατενταρισμένη τεχνολογία τριπλής επίστρωσης Πατέντο T-Matrix Lipid™ EP 1 225 876, η οποία εξασφαλίζει ότι τα συστατικά του θα φτάσουν στις αρθρώσεις αναλλοίωτα και δεν θα διασπαστούν στο στομάχι από τα οξέα που βρίσκονται εκεί.

Το Syalox® 300 Plus βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου στις αρθρώσεις, αλλά και στην αντιμετώπιση και άλλων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, όπως τη φλεγμονή και το πρήξιμο των αρθρώσεων και συμβάλλει έτσι στη βελτίωση της κινητικότητας του ατόμου.

Scroll to Top