Ανακούφιση απ’ τον πονοκέφαλο

Σχεδόν όλοι μας έχουμε υποφέρει από πονοκέφαλο κάποια στιγμή. Χωρίς αμφιβολία ένας πονοκέφαλος, είτε έντονος είτε ήπιος πονοκέφαλος, μπορεί να σταθεί εμπόδιο και στις πιο απλές καθημερινές διεργασίες, πόσων μάλλον σε μία καθημερινότητα με γρήγορους ρυθμούς και αυξημένες απαιτήσεις.

Είδη πονοκεφάλου

Ο πονοκέφαλος συνήθως ταξινομείται είτε ως πρωτοπαθής είτε ως δευτεροπαθής. Οι δευτεροπαθείς πονοκέφαλοι είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας υποκείμενης ασθένειας. Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι που παρουσιάζονται είναι συνήθως πρωτοπαθείς. Ένας πρωτοπαθής πονοκέφαλος προέρχεται από τον εγκέφαλο ή το ίδιο το νευρικό σύστημα. Στην καθημερινότητα είναι πολύ σύνηθες ένας ήπιος πονοκέφαλος που μπορεί να οφείλεται στο άγχος, στην έλλειψη επαρκούς ξεκούρασης και ύπνου ή στην χαμηλή κατανάλωση νερού. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του ήπιου πονοκεφάλου, εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία που τον προκαλεί, χωρίς αμφιβολία όμως, θα προτιμάτε έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του πονοκεφάλου, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με φάρμακα και περαιτέρω παρενέργειες.

Ανακούφιση απ’ τον πονοκέφαλο με φυσικό τρόπο

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να σας περάσει ο ελαφρύς πονοκέφαλος με φυσικό τρόπο, υπάρχουν βήματα και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον ελαφρύ πόνο στο κεφάλι.

Επαρκής πρόσληψη νερού. Πίνοντας αρκετό νερό, μπορείτε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας αρκετά, ώστε να μειωθεί η ένταση στο κεφάλι και να αντιμετωπίσετε τον ελαφρύ πονοκέφαλο.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Μετά από έρευνες, έχει αποδεχθεί ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αυξάνει την εμφάνιση ημικρανιών στο ένα τρίτο των ασθενών που πάσχουν ήδη από ημικρανίες, καθώς επίσης ότι η κατανάλωση αλκοόλ πυροδοτεί την εμφάνιση πρωτοπαθών πονοκεφάλων.

Κάνετε μασάζ στους κροτάφους με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Τοποθετήσετε μία με δύο σταγόνες στα ακροδάχτυλα σας, και τρίψτε κυκλικά τους κροτάφους σας. Έχει αποδειχθεί ότι το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, είναι μυοχαλαρωτικό, αγχολυτικό, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σεροτονίνης.

Φυσικό ρόφημα Κουρκουμά με χαμομήλι. Η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό του Κουρκουμά που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως μπαχαρικό στην ασιατική διατροφή, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ελαφρών πόνων. Το χαμομήλι είναι ένα καταπραϋντικό βότανο, το οποίο μπορεί να δράσει κατασταλτικά στον πονοκέφαλο. Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ενώ έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, που μπορεί συχνά να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στους πονοκεφάλους.

Φυσικό παυσίπονο OCTONIONPON

Αν θέλετε μία φυσική λύση για την αντιμετώπιση του ελαφρύ πονοκεφάλου, το OCTONIONPON, μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας, προσφέροντας μία φυσική λύση στην ανακούφιση από τους απλούς πόνους. Αποτελείται από εκχυλίσματα φυσικών συστατικών όπως αυτό του Κουρκουμά, του μαύρου  πιπεριού και της Βoswellia serrata. Επίσης, περιέχει σερραπεπτάση, ένα πρωτεολυτικό ένζυμο το οποίο έχει αποδεδειγμένες αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αποιδηματικές και ινοδωλυτικές ιδιότητες και δρα γρήγορα σε εντοπισμένη φλεγμονή. Ο δυνατός συνδυασμός κουρκουμά και μαύρου πιπεριού προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στην ανακούφιση από τον απλό καθημερινό πόνο.

Scroll to Top