Φυσική ανακούφιση από τον βήχα με φλέματα

Μαζί με το χειμώνα οι περισσότεροι από εμάς υποδεχόμαστε και τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Βήχας, μπούκωμα, καταρροή, φλέματα αναστατώνουν την καθημερινότητα μας οδηγώντας στην αναζήτηση μιας λύσης που θα μας βοηθήσει να αναπνεύσουμε ξανά.

Τι σημαίνει αποχρεμπτική & βλεννολυτική δράση;

Η αποχρεμπτική και βλεννολυτική δράση υποβοηθά τους αεραγωγούς να ρευστοποιήσουν τις βλεννώδεις εκκρίσεις, απομακρύνοντας τη συμφόρηση στο στήθος, διευκολύνοντας έτσι την αναπνοή. Εκτός από τις δραστικές ουσίες που αυξάνουν τις εκκρίσεις του αναπνευστικού, υπάρχουν και φυτικά συστατικά όπως τα βότανα, τα οποία παρουσιάζουν αποχρεμπτική και βλεννολυτική δράση και έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για την απελευθέρωση της αναπνοής βοηθώντας παράλληλα στην απομάκρυνση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, χωρίς να παρουσιάζουν τις παρενέργειες των συμβατικών δραστικών ουσιών.

Σιρόπι που ανακουφίζει από τον βήχα με φλέματα

Στο φυτικό σιρόπι Octonion τα 3 από τα 7 φυτικά συστατικά που περιέχει έχουν αποχρεμπτικές & βλεννολυτικές ιδιότητες. H αλθαία, ο φλόμος και το θυμάρι έχουν βλεννολυτική και μαλακτική δράση και χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του παραγωγικού βήχα και την απελευθέρωση της αναπνευστικής οδού. Χάρη στη σύσταση του είναι κατάλληλο και για διαβητικούς.

Συγκεκριμένα:

Η Αλθαία

Η Althaea officinalis ή δενδρομολόχα μειώνει τον ερεθισμό των βλεννογόνων ενώ ταυτόχρονα διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αποχρεμπτικές ιδιότητες.

Ασκεί διπλή μηχανική δράση στον ερεθισμένο βλεννογόνο:

1. Μαλακώνει τον βλεννογόνο και τη βλέννα και συμβάλλει στην ρευστοποίηση και αποβολή της (απόχρεμψη). Έτσι ασκεί την μαλακτική-βλεννολυτική δράση της σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας*.

2. Οι ρίζες (35%) και τα φύλλα (15%) της αλθαίας περιέχουν μία κολλώδη ουσία (φυτική κόλλα), η οποία αναμειγνυόμενη με νερό σχηματίζει μία προστατευτική γέλη που καταπραΰνει τους ερεθισμένους βλεννογόνους και προστατεύει την περιοχή που φλεγμαίνει από τα μικρόβια. Έτσι ασκείται η αντιφλεγμονώδη δράση της στον ερεθισμένο βλεννογόνο.

O Φλόμος

Το βερμπάσκο ή φλόμος (Verbascum thapsus) είναι βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για το βήχα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Ο φλόμος παρουσιάζει βλεννολυτική, αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή και αντιική δράση. Στη Γερμανία, είναι εγκεκριμένο ως αποχρεμπτικό.

Η βλεννολυτική του δράση ασκείται με μηχανικό τρόπο. Όταν συνδυαστεί με νερό, οι φυτικές ίνες του φλόμου παράγουν μία ουσία σαν γλοιώδη βλέννα η οποία είναι ευεργετική για το αναπνευστικό σύστημα καθώς δρά στις βλεννογόνους μεμβράνες, διεγείροντας την ρευστοποίηση της βλέννας διευκολύνοντας την απόχρεμψη και την αποβολή του φλέγματος.

Η αποχρεμπτική δράση του φλόμου ενισχύεται όταν συνδυάζεται με άλλα βότανα που έχουν παρόμοια δράση όπως το θυμάρι. Συνιστάται από την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας για την βλεννολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Θυμάρι

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA) ενέκρινε τη χρήση του θυμαριού (Thymus vulgaris), ως παραδοσιακού αποχρεμπτικού για την ανακούφιση από το βήχα και το κρυολόγημα. Παράλληλα συνιστάται από την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας για την βλεννολυτική του δράση.

Ο σύμμαχος σας σε όλα τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Το σιρόπι Octonion βοηθάει να αντιμετωπίσετε και τα συμπτώματα του κρυολογήματος, όπως καταρροή, μπούκωμα και βραχνάδα.

Ο συνδυασμός των συστατικών που περιέχει (Αλθαία, Ευκάλυπτος, Θυμάρι, Φασκόμηλο, Φλόμος, Φραγκοστάφυλο, Μέλι Ακακίας, Βιταμίνη C) βοηθά στην αντιμετώπιση του παραγωγικού βήχα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του θα σας βοηθήσουν να επουλώσετε τον ερεθισμένο λαιμό σας και να αναπνεύσετε ελεύθερα.

Αναζητήστε το και στην παιδιατρική του μορφή με την ονομασία Octonion Kids στα φαρμακεία και στα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

*Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας ασχολείται κυρίως με τη μελέτη και καταγραφή παραδοσιακών θεραπειών και χρήσεων των φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες

Scroll to Top