Πώς συνδέεται η αντηλιακή προστασία με την αντιγήρανση;

Η αντηλιακή προστασία συνδέεται άρρηκτα με την αντιγήρανση. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε την αντηλιακή σας κρέμα όλες τις εποχές του χρόνου.

Είναι λογικό εξάλλου αν σκεφτείτε πως ο ήλιος δεν βγαίνει μόνο το καλοκαίρι.

Ακόμα και σε μια συννεφιασμένη ή βροχερή ημέρα, η ηλιακή ακτινοβολία επιδρά στην επιδερμίδα σας.

Γιατί πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας;

Το δέρμα είναι ο καθρέφτης του οργανισμού σας.

Ένα υγιές, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα ακτινοβολεί τη γενικότερη υγεία του σώματός σας.

Πέρα από αυτό όμως που σίγουρα γνωρίζατε, το δέρμα είναι το όργανο που εκτίθεται περισσότερο στους διάφορους επιβλαβείς παράγοντες του περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση του άρθρου μας, αναφερόμαστε στους 2 γνωστούς τύπους της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνουν στη γη (UVA και UVB).

Η υψηλή διεισδυτικότητα στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος σας, οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται «οξειδωτικό στρες για τα κύτταρα».

Αυτή η διαδικασία είναι που οδηγεί στην εμφάνιση σπασίματος, γερασμένης επιδερμίδας, ρυτίδων, μαύρων κύκλων ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του αντηλιακού

Τα αντηλιακά ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν εμποδίζουν τη συσσώρευση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα σας κυρίως με δύο τρόπους.

Στην πρώτη περίπτωση τα ανόργανα συστατικά λειτουργούν ουσιαστικά ως ένα φράγμα που αποτρέπει τις ηλιακές ακτίνες να διεισδύσουν στον οργανισμό σας.

Με λίγα λόγια μπορείτε να το θεωρήσετε σαν ένα είδος φυσικού αποκλεισμού.

Αντίθετα, όταν περιέχουν οργανικά συστατικά, ο μηχανισμός δράσης είναι μια μέθοδος χημικής απορρόφησης.

Αυτές οι ιδιότητες είναι που οδηγούν όλο και περισσότερους επιστήμονες υγείας, να συνιστούν ανεπιφύλακτα τη χρήση του αντηλιακού καθημερινά.

Μελέτες τείνουν να υποστηρίζουν πως το αντηλιακό είναι η πιο αποτελεσματική και πρακτική μέθοδος για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς επιδράσεις τις υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών συστατικών

Ένα ακόμα μυστικό που ενισχύει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών απέναντι στην πρόωρη γήρανση είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τα αντιοξειδωτικά αντηλιακά κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά και τείνουν να εξελίσσονται για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του δέρματός σας.

Είναι αντηλιακά που ενισχύονται με αντιοξειδωτικές φόρμουλες.

Όπως αναφέραμε, ο κύριος τρόπος που η ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφει τα κύτταρα σχετίζεται με το οξειδωτικό στρες.

Είναι μια περίπλοκη διαδικασία που η παραγωγή πληθώρας ελεύθερων ριζών οξυγόνου δημιουργεί πρόβλημα στο DNA, τις πρωτεΐνες και τις μεμβράνες των κυττάρων.

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία, πρέπει να γνωρίζετε πως λειτουργούν ακριβώς επεμβαίνοντας και περιορίζοντας αυτήν την υπέρμετρη παραγωγή ριζών οξυγόνου.

Μερικά από τα πιο γνωστά στοιχεία με αυτή τη δράση είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη E, οι πολυφαινόλες και το μαύρο τσάι.

Η αντηλιακή προστασία ήταν είναι και θα είναι το νούμερο 1 «όπλο» σας για να αντιμετωπίσετε τα εμφανή σημάδια της γήρανσης από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ονειρεύεστε μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες, ξηρότητα και μαύρους κύκλους;

Τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών και να χρησιμοποιείτε καθημερινά από μικρή ηλικία το αντηλιακό σας.

Το Octonion Sun είναι ένα αντηλιακό που περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά.

Το Octonion sun εκτός από υψηλή αντηλιακή προστασία προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση, έχει αντιγηραντικές, αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ βοηθάει να προλάβετε τις δερματικές βλάβες, λόγω των 4 επιπρόσθετων συστατικών (Aloe Vera, Βιταμίνη E, C και F) που περιέχει. Ειδικότερα η βιταμίνη C που περιέχει διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν τις «πρωτεΐνες της νεότητας». Η βιταμίνη C καταπολεμά τις ευρυαγγείες, την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες. Ωστόσο, η βιταμίνη C είναι ευαίσθητη στο φως και το οξυγόνο γι’ αυτό απαιτούνται σκούρες και αεροστεγείς συσκευασίες. Και τα δύο εξασφαλίζονται στη συσκευασία του Octonion sun.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν επενδύστε στην αντηλιακή προστασία με ισχυρή αντιγηραντική δράση και απολαύστε τον ήλιο άφοβα.

Να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι!!!

Scroll to Top