Οστεοαρθρίτιδα και πόνος στο Ισχίο

Ο πόνος στο ισχίο είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους πόνους και μπορεί να είναι βασανιστικός. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, από μία απλή ενόχληση έως έναν οξύ και ανυπόφορο πόνο.

Όταν κινείτε το πόδι σας, οι μύες και οι σύνδεσμοι στην άρθρωση επιτρέπουν αυτή την κίνηση να γίνει εύκολα και ομαλά. Εάν έχετε πόνο στο ισχίο, μπορεί να έχει προκληθεί από πολλές αιτίες, όπως κάποιο τραυματισμό ή προβλήματα με τους μύες, τους τένοντες ή τους συνδέσμους.

Αναμφίβολα τα προβλήματα με το ίδιο το οστό του ισχίου προκαλούν επίσης πόνο στο ισχίο. Τα προβλήματα στα οστά των ισχίων μπορεί να προκληθούν από κατάγματα και οστεοαρθρίτιδα ισχίου. Οι φθαρμένες αρθρώσεις μπορεί να είναι ακόμα ένας παράγοντας οξύ πόνου στο ισχίο.

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού άνω των 50 ετών αλλά σπανιότερα νεότερους. Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου μπορεί να προκαλέσει τόσο ήπια συμπτώματα όπως ελαφρύ πόνο στην περιοχή του ισχίου έως πιο επώδυνα συμπτώματα όπως οίδημα, ευαισθησία, δυσκαμψία και δυσκολία στο περπάτημα ή στην κίνηση λόγω πόνου.

Πως μπορεί να βοηθήσει το περπάτημα στον πόνο του ισχίου

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης για την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου. Με το περπάτημα ενισχύεται η ροή του αίματος στον χόνδρο σας, δίνοντάς του τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παρέχει αποσυμφόρηση στα άκρα των αρθρώσεων σας.

 Η μείωση του πόνου όταν πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα του ισχίου χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή, εφόσον συνεχίσετε να παίρνετε φάρμακα και χρησιμοποιείτε την άσκηση για να ενισχύσετε τους μυς των ποδιών σας. Να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης και να βεβαιωθείτε ότι η άσκηση είναι ασφαλής για εσάς.

Εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα ισχίου, θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψετε στο παλιό επίπεδο δραστηριότητάς σας, αλλά μπορείτε να θέσετε μικρούς στόχους κάθε φορά. Ένας ρεαλιστικός στόχος παραδείγματος χάρη, είναι να επιτύχετε μια ποιότητα ζωής όπου μπορείτε να κάνετε ένα περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς σας και να απολαύσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας χωρίς πόνο ή ενόχληση.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πόνων στο ισχίο

Το Syalox® 300 Plus είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για άτομα με οστεοαρθρίτιδα και πόνο στις αρθρώσεις. Παρέχει ανακούφιση από τη δυσκαμψία των αρθρώσεων, το πρήξιμο και τον πόνο που σχετίζεται με την πάθηση. Η φόρμουλα του Syalox® 300 Plus χρησιμοποιείται για την ασφαλή ανακούφιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας και έχει υψηλή καθαρότητα 99% για να μη δημιουργεί αλλεργίες και να είναι ασφαλές.

Το Syalox® 300 Plus περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό συστατικών, πολύ υψηλής ποιότητας και ποσότητας, που είναι το υαλουρονικό οξύ & το Boswellia.

Scroll to Top