Φυσική αντιμετώπιση του βήχα και του κοινού κρυολογήματος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο επίμονος βήχας μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός έως και ανυπόφορος και να σας αποσπά από την καθημερινότητα. Και ενώ ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία που τον προκαλεί, το σίγουρο είναι ότι ψάχνετε μια φυσική λύση για τον βήχα του κοινού κρυολογήματος, ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με φάρμακα που μπορεί να προκαλούν παρενέργειες.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης βήχα

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του βήχα και του κρυολογήματος που μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό σας να ανακάμψει.

Mέλι για την αντιμικροβιακή & βρογχοδιασταλτική δράση

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το βήχα με φλέγμα και χρησιμοποιείται ως φάρμακο από την αρχαιότητα. Το μέλι θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον βήχα και τον πονόλαιμο εάν έχετε κρυολόγημα. Ειδικότερα το μέλι ακακίας που περιέχεται στο φυσικό σιρόπι Octonion, θεωρείται υψηλής θρεπτικής αξίας, ενώ φημίζεται για τις καταπραϋντικές δράσεις του στο αναπνευστικό, καθώς και στο νευρικό σύστημα. Είναι ένα δώρο της φύσης το οποίο είναι σπάνιο λόγω της ευαισθησίας της ακακίας στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Προτείνεται μία έως τρεις κουταλιές μέλι την ημέρα, για την αποτελεσματικότερη φυσική αντιμετώπιση του βήχα.

Θυμάρι για την αντιβηχική και βλεννολυτική δράση

Το ρόφημα από θυμάρι είναι από τους προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισης του κρυολογήματος. Επειδή όμως η μακροπρόθεσμη κατανάλωση του δεν ενδείκνυται, αναζητήστε το ως έγχυμα σε φυσικά σκευάσματα, όπως το Octonion σιρόπι. Το θυμάρι ενισχύει το σώμα, βελτιώνει την πέψη και βοηθάει στο βήχα και σε άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Το θυμάρι περιέχει θυμόλη, η οποία διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, βελτιώνει την κυκλοφορία και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το θυμάρι είναι εξαιρετικό για αναπνευστικές παθήσεις όλων των ειδών. Σφίγγει τους μύες του θώρακα και καταπραΰνει τις αναπνοές. Καθαρίζει επίσης τη βλέννα από τους αεραγωγούς και είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της βρογχίτιδας, του άσθματος, του βήχα του πονόλαιμου.
Επίσης, έχει μια ηρεμιστική επίδραση τόσο στο νευρικό όσο και στο καρδιακό σύστημα.

Βιταμίνη C για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί εντοπίζουν μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος έως και 85% μετά τη χορήγηση δόσης βιταμίνης C.[1] Επιπλέον η βιταμίνη C δεν βοηθάει μόνο στη μείωση των συμπτωμάτων αλλά συνεισφέρει σημαντικά και στην αποτροπή της γρίπης και του κρυολογήματος.

Αφεψήματα & βότανα για τον βήχα

Άλλα βότανα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το βήχα περιλαμβάνουν την αλθαία τον ευκάλυπτο, το φασκόμηλο, τον φλόμο και το φραγκοστάφυλο. Όλα τα παραπάνω έχουν επιλεχθεί σαν βασικά συστατικά στο σιρόπι Octonion για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες απέναντι στο βήχα και το κοινό κρυολόγημα. Διαβάστε περισσότερα εδώ για τη δράση του καθένα ξεχωριστά.

Φυτικό σιρόπι για τον βήχα Octonion

Το φυτικά σιρόπια για τον βήχα αποτελούν την καλύτερη επιλογή καθώς είναι εμπνευσμένα από φυσικές θεραπείες και αποστάγματα βοτάνων που έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό συχνά θεωρούνται η πρώτη επιλογή μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να αποφύγουν τις χημικές ουσίες και τις σκληρές παρενέργειες τους.

Τo Octonion σιρόπι περιέχει φυτικά συστατικά που οι ιδιότητές τους είναι βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες και κατοχυρωμένες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Οργανισμό Φυτοθεραπείας.

Μια κουταλιά της σούπας, 3 φορές τη μέρα μπορεί να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση του ξηρού και παραγωγικού βήχα και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας ώστε να απομακρύνει το κρυολόγημα γρηγορότερα.

Scroll to Top