Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο, ενάντια στα φθινοπωρινά κρυολογήματα

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του και σε λίγο καιρό θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την αναμενόμενη αλλαγή κλίματος. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, θα αντικαθίστανται σταδιακά από χαμηλότερες και ο καιρός θα τείνει να γίνεται όλο και πιο βροχερός. Πρόκειται για τις συνθήκες που όπως ξέρετε, ευνοούν το γνωστό σε όλους μας, κοινό κρυολόγημα.

Γενικά, τα τελευταία τρία χρόνια, εξαιτίας της έξαρσης της Covid-19 στη χώρα μας, έγιναν επίκαιρες όσο ποτέ οι έννοιες «ανοσοποιητικό σύστημα», «λοίμωξη» κτλ.

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεστε και να μαθαίνετε όλο και περισσότερες πληροφορίες τόσο για τις ασθένειες όσο και για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσετε ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Στρατηγικές για να ενισχύσετε την άμυνα σας

Πριν περάσουμε σε πιο ειδικές συμβουλές, είναι απαραίτητο να σας θυμίσουμε και να τονίσουμε μερικές απλές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως το αλκοόλ και το κάπνισμα «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας. Είναι λοιπόν επιθυμητό, να αποφεύγετε το ποτό και το τσιγάρο, διότι πέρα από τις υπόλοιπες βλαβερές επιδράσεις που έχουν για την υγεία, ελαττώνουν και την άμυνά σας.

Ένα άλλο σημείο που οφείλετε να προσέξετε, σχετίζεται με τη διατροφή σας. Πρέπει να εντάξετε περισσότερο στη δίαιτά σας τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και να αποφεύγετε το Junk food και τη ζάχαρη.

Ο ρόλος της άσκησης, είναι επίσης σπουδαίος για να «δυναμώσετε» την προστασία σας απέναντι στις ασθένειες.

Μην ξεχνάτε ποτέ, το πόσο σημαντικό είναι να κοιμάστε τις επιθυμητές ώρες της ημέρας και να κοιμάστε αρκετές ώρες, ώστε να ξεκουράζεστε επαρκώς.

Ακόμα, ο πανταχού παρών παράγοντας που ονομάζεται άγχος, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Το έντονο άγχος, παίζει το ρόλο του σε άλλοτε άλλο βαθμό σε διάφορα ζητήματα υγείας.  Το στρες και το υπέρμετρο άγχος, επιβεβαιωμένα καταστέλλει το ανοσοποιητικό σας.

Τι είναι το κοινό κρυολόγημα και πώς να το αποφύγετε;

Το κοινό κρυολόγημα, είναι συχνότερα μια ήπια λοίμωξη της μύτης (για αυτό ονομάζεται ως οξεία ρινίτιδα) αν και μπορεί να προσβληθεί και ο φάρυγγας.

Το συχνότερο αίτιο, είναι ο ρινοϊός αλλά έχουν ενοχοποιηθεί περισσότεροι από 200 διαφορετικοί ιοί για το κοινό κρυολόγημα.

Όπως γνωρίζετε, είναι μια πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από ήπια συμπτώματα με πιο συχνά την ρινική καταρροή, το μπούκωμα, το φτέρνισμα, το βήχα, τον πονόλαιμο και ίσως χαμηλό πυρετό.

Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν, να ξεκουραστείτε, να πίνετε πολλά υγρά και να παίρνετε για μερικές μέρες παρακεταμόλη και αποσυμφορητικά.

Για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, ουσιαστικά χρησιμοποιείτε οι ίδιοι τα «όπλα» του ανοσοποιητικού σας συστήματος για να το αντιμετωπίσετε, χωρίς να λάβετε κάποιο ειδικό φάρμακο.

Έτσι, καταλαβαίνετε πως είναι λογικό, ότι όσο πιο ισχυρό είναι το αμυντικό σύστημα του οργανισμού σας, τόσο πιο εύκολα θα ξεπερνάτε το κοινό κρυολόγημα.

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής

Όλα τα συστήματα του οργανισμού σας, για να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη, χρειάζονται ορισμένα συστατικά σε επαρκείς και συγκεκριμένες ποσότητες.

Μερικά πολύ γνωστά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για να «ευημερεί» ο οργανισμός σας είναι οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία, τα ιχνοστοιχεία, φυσικά το οξυγόνο και το νερό, καθώς και αμινοξέα, λιπαρά οξέα και γλυκόζη.

Όλα τα προηγούμενα, είναι στοιχεία που ο οργανισμός σας αντλεί κυρίως με τη διατροφή και επιτελούν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Παρόλα αυτά, μερικές φορές η διατροφή σας μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για διάφορους λόγους.

Ο ρόλος μερικών φυσικών συστατικών όπως τα παρακάτω, μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

  • Αλθαία
  • Ευκάλυπτος
  • Θυμάρι
  • Φασκόμηλο
  • Φλόμος
  • Φραγκοστάφυλο
  • Μέλι Ακακίας

 

Αποτελούμενο από όλα τα παραπάνω και Βιταμίνη C, το σιρόπι Octonion, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα, το βήχα και άλλα συμπτώματα.

Εσάς σας φάνηκαν χρήσιμες οι πληροφορίες και οι συμβουλές μας;

Είστε έτοιμοι να πείτε αντίο στο ενοχλητικό φθινοπωρινό κρυολόγημα;

Scroll to Top