Έλλειψη βιταμίνης D3 Συμπτώματα και πρόληψη

Έλλειψη βιταμίνης D_ Συμπτώματα και πρόληψη

Η βιταμίνη D (D3) , που συχνά αποκαλείται “βιταμίνη του ήλιου”, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ωστόσο η ανεπάρκεια ή έλλειψη της βιταμίνης D παραμένει ένα ευρέως διαδεδομένο ζήτημα. Απαραίτητη για την υγεία των οστών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και πολλές άλλες σωματικές διεργασίες, η έλλειψη της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ελληνικό αίνιγμα: Ηλιοφάνεια αλλά έλλειψη βιταμίνης D στην Ελλάδα

Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα, η έλλειψη βιταμίνης D είναι συχνή. Παρά την άφθονη ηλιακή ακτινοβολία, παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως οι αυξημένες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, η χρήση αντηλιακών και οι διατροφικές συνήθειες, συμβάλλουν σε αυτό το παράδοξο. Ο μεσογειακός τρόπος ζωής, στον οποίον οφείλουμε πολλά οφέλη για την υγεία μας , μπορεί να μην αντισταθμίζει πάντα την έλλειψη επαρκούς έκθεσης στον ήλιο που απαιτείται για να παράγει ο οργανισμός επαρκή βιταμίνη D.

Αναγνώριση των συμπτωμάτων ανεπάρκειας βιταμίνης D

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D, συχνά περνάει απαρατήρητη, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να είναι ανεπαίσθητα αλλά με αντίκτυπο. Περιλαμβάνουν πόνο στα οστά και τις αρθρώσεις, μυϊκή αδυναμία, μυϊκό πόνο με συνέπειες αυξημένο κίνδυνο πτώσεων και καταγμάτων. Πέρα από τα μυοσκελετικά προβλήματα, η ανεπάρκεια βιταμίνης D συνδέεται επίσης με διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως λοιμώξεις, αναπνευστικές παθήσεις, COVID-19, σκλήρυνση κατά πλάκας και ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς και με μεταβολικές παθήσεις όπως ο διαβήτης και η δυσλιπιδαιμία.

Πρόληψη της ανεπάρκειας βιταμίνης D με το DE3-MA.K

Η πρόληψη και η θεραπεία της έλλειψης βιταμίνης D είναι το σημείο όπου αναλαμβάνει δράση το συμπλήρωμα διατροφής DE3-MA.K/Medical Pharmaquality. Αυτό το ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής περιέχει 2.000 IU Χοληκαλσιφερόλη (βιταμίνη D) σε συνδυασμό με μαγνήσιο και βιταμίνη Κ2, βελτιστοποιώντας την απορρόφηση και την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης D. Το μαγνήσιο βοηθά στην απορρόφηση και την ενεργοποίηση της βιταμίνης D, ενώ η βιταμίνη Κ2 εξασφαλίζει τη σωστή αξιοποίηση του ασβεστίου, ενισχύοντας την υγεία των οστών και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το DE3-MA.K/Medical Pharmaquality συστήνεται για καθημερινή χορήγηση και είναι κατάλληλο για όλους όσους χρειάζονται να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D. Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία συνιστά τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων βιταμίνης D με μια ημερήσια δόση συντήρησης 1000-4000 μονάδων, ιδιαίτερα μετά από θεραπεία εφόδου, καθιστώντας το DE3-MA.K/Medical Pharmaquality ιδανική επιλογή.

Γιατί το DE3-MA.K/Medical Pharmaquality;

Ο ρόλος της βιταμίνης D επεκτείνεται πέρα από την υγεία των οστών- είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου, τη λειτουργία των μυών και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Το DE3-MA.K/Medical Pharmaquality , με τη συνεργική σύνθεση Βιταμίνης D, Μαγνησίου και Βιταμίνης Κ2, όχι μόνο αντιμετωπίζει την έλλειψη αλλά και υποστηρίζει τη συνολική υγεία. Η παρουσία του μαγνησίου στη φόρμουλα ενισχύει τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει τη διάθεση. Η βιταμίνη Κ2, ιδιαίτερα η μενακινόνη-7, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και της καρδιάς και λειτουργεί σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Αναζητήστε το στα φαρμακεία & στα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Scroll to Top