Άλφα-λιποϊκό οξύ και η σημασία του

Τί είναι το άλφα-λιποϊκό οξύ;

Το άλφα-λιποϊκό οξύ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η σημαντικότερη από τις δράσεις του όμως είναι οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες οι οποίες, σε συνδυασμό και με άλλα αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των συμπτωμάτων της νευροπάθειας.
Επίσης έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι το άλφα-λιποϊκό οξύ  υποστηρίζει τον μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων σε ενέργεια στα μιτοχόνδρια, συμβάλλοντας στη διατήρηση της επιθυμητής ισορροπίας στο βάρος σας.

Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι το άλφα-λιποϊκό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένο ρυθμό καύσης θερμίδων. Ο αυξημένος ρυθμός μεταβολισμού οδηγεί σε καύση περισσότερου λίπους, πράγμα που σημαίνει ότι χάνεται περισσότερο βάρος 1.

Από που μπορείτε να λάβετε άλφα λιποϊκό οξύ;

Το ανθρώπινο σώμα παράγει άλφα-λιποϊκό οξύ αλλά σε μικρές ποσότητες. Επίσης, πολλά τρόφιμα περιέχουν άλφα-λιποϊκό οξύ, αλλά επίσης, σε πολύ χαμηλές ποσότητες. Μερικά από αυτά τα τρόφιμα είναι το σπανάκι, το μπρόκολο, οι πατάτες, οι ντομάτες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα καρότα, και τα παντζάρια. Το κόκκινο κρέας είναι επίσης πηγή άλφα-λιποϊκού οξέος.

Επειδή η ποσότητα του άλφα-λιποϊκού οξέος από τα τρόφιμα είναι πολύ μικρή, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που συνιστούν την πρόσληψη του άλφα-λιποϊκού οξέος, σε μορφή συμπληρώματος. Τα συμπληρώματα μπορούν να περιέχουν έως και 1.000 φορές περισσότερο άλφα-λιποϊκό οξύ από τις πηγές τροφίμων 2.

Συμπληρώματα διατροφής με άλφα-λιποϊκό οξύ

Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι τα συμπληρώματα διατροφής με άλφα-λιποϊκό οξύ, όπως το Nevralip 600 retard, μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι τα συμπληρώματα άλφα-λιποϊκού οξέος μπορούν να βοηθήσουν στη νευροπάθεια που προκαλείται από το διαβήτη ή τη θεραπεία για τον καρκίνο. Φαίνεται να μειώνουν συμπτώματα όπως πόνο, μυρμήγκιασμα και τσιμπήματα στα πόδια. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του αμφιβληστροειδούς από ορισμένες βλάβες που μπορεί να προκύψουν σε άτομα με διαβήτη. Τέλος το άλφα λιποϊκό οξύ, προστατεύει το ενδοθήλιο και βελτιώνει την δυσλειτουργία του 3.

Nevralip 600 retard

Το συμπλήρωμα διατροφής Nevralip 600 retard είναι ένας μοναδικός αντιοξειδωτικός συνδυασμός 9 συστατικών, που περιέχει άλφα-λιποϊκό οξύ 600 mg, 3 ιχνοστοιχεία (σελήνιο, ψευδάργυρος και πικολινικό χρώμιο), και 5 βιταμίνες (Β1, Β5, Β6,βιοτίνη, και βιταμίνη Ε).
Τα 9 συστατικά που περιέχει το Nevralip 600 retard δρουν συνεργικά και προσδίδουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και νευροτροφικές ιδιότητες στο σκεύασμα. Η συνεργική και πολλαπλή αντιοξειδωτική δράση 5 συστατικών του Nevralip 600 retard, (άλφα λιποϊκό οξύ, ψευδάργυρος, σελήνιο, πικολινικό χρώμιο και βιταμίνη Ε) περιορίζει τις βλάβες των νευρικών κυττάρων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες (οξειδωτικό στρες).
Το Nevralip 600 retard θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον χρόνιο νευροπαθητικό πόνο που οφείλεται σε:
Περιφερικές και διαβητικές νευροπάθειες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο καρπιαίου και ταρσιαίου σωλήνα, ημικρανίες.
Επιπρόσθετα το Νevralip 600 retard θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους, γιατί εκτός από το άλφα-λιποϊκό οξύ που όπως προαναφέραμε βοηθάει στην απώλεια βάρους, άλλα 3 συστατικά του Nevralip 600 retard, το πικολινικό χρώμιο, η βιοτίνη και ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους.    

 

1. Alpha-lipoic acid supplementation: a tool for obesity therapy? https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20388095/
2. Lipoic acid – biological activity and therapeutic potential https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1734114011706004
3. Sola S. Irbesartan and lipoic acid improve endothelial function and reduce markers of inflammation in the metabolic syndrome: results of the Irbesartan and Lipoic Acid in Endothelial Dysfunction (ISLAND) study. Circulation. 2005 Jan 25;111(3):343-8. Epub 2005 Jan 17
Scroll to Top