5 λόγοι για να φοράτε καθημερινά αντηλιακό

Πολλές φορές πιστεύουμε λανθασμένα ότι χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είμαστε στην παραλία ή σκοπεύουμε να εκτεθούμε για πολλές ώρες στον ήλιο. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα σωστό καθώς, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα μας όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως καιρού.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε την χρήση του Octonion Sun καθημερινά γιατί σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προβεί επικίνδυνη για το δέρμα σας προκαλώντας ακόμα και καρκίνο, για αυτό είναι αναγκαία η προστασία του.

Παρακάτω θα δείτε 5 λόγους για να κάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας σας.

Προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα

Ανάλογα με τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματος σας, η άμεση επαφή με τις ηλιακές ακτίνες μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Είναι αυτό το κλασικό κοκκίνισμα και οίδημα του δέρματος που είναι αρκετά επώδυνο και στη συνέχεια, πιθανόν να παρατηρήσετε φαγούρα και ξεφλούδισμα.

 Όσο περισσότερη ώρα εκτίθεστε απροστάτευτες στον ήλιο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός του πιθανού εγκαύματος. Μπορεί να πιστεύετε ότι οι καταστροφικές για το δέρμα επιπτώσεις φεύγουν μόλις υποχωρήσει το κοκκίνισμα αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Αν η επιδερμίδα σας είναι επιρρεπής, μόλις 15 λεπτά αρκούν για να γίνει η «ζημιά».

Το Octonion sun έχει αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες λόγω της δράσης των συστατικών του ALOE VERA, και βιταμίνη E. Δεν θα σας αφήσει να καείτε και να κοκκινίσετε αλλά ακόμα και αν ξεχαστείτε θα σας ανακουφίσει αμέσως με μία επάλειψη.

Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Η χρήση αντηλιακού αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, προκαλεί βλάβη η οποία μπορεί να θεωρηθεί ανεπανόρθωτη, καθώς καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα της ακτινοβολίας να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και να προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων σας.

Με την πάροδο του χρόνου, η διαδικασία προκαλεί αποχρωματισμό της επιδερμίδας, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ακόμα, η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να κάνει το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητά του. Όλα τα παραπάνω, θα σας κάνουν να μοιάζετε μεγαλύτερες από ότι είστε, κάτι φυσικά το οποίο δεν θέλετε να συμβεί!

Το Octonion sun σας βοηθάει να προλάβετε τις δερματικές βλάβες και την φωτογήρανση χάρη στα πολύτιμα συστατικά που περιέχει: Aloe Vera, Βιταμίνη E, C και F.

Διατηρεί ομοιόμορφη την επιδερμίδα

Τα ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα και γενικότερα οι βλάβες από τον ήλιο μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας ανομοιόμορφη αφήνοντας σημάδια. Αντίστοιχα, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει άνιση παραγωγή μελανίνης δημιουργώντας καφέ κηλίδες. Οι πανάδες και οι φακίδες είναι γοητευτικές αλλά μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικές αν η εμφάνιση τους γίνει μόνιμη.

Για να γλιτώσετε λοιπόν αυτές τις δυσάρεστες επιπτώσεις, είναι απαραίτητο να βάζετε τακτικά αντηλιακό ανεξαρτήτως καιρού, το οποίο όχι μόνο θα  βοηθήσει να αποφύγετε τα σημάδια αλλά θα διατηρήσει και λεία την επιδερμίδα σας.

Προλαμβάνει την εμφάνιση ηλίασης

Η ηλίαση είναι επίσης μια αρκετά ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να σας ταλαιπωρήσει. Ανάμεσα στα μέτρα πρόληψης της προτείνεται να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30. Αν δεν λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να σας προκαλέσει συμπτώματα ζαλάδας, ναυτίας ακόμα και πυρετό. Πολλές φορές για να την αντιμετωπίσετε ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε μέχρι και ιατρική περίθαλψη. Γι’ αυτό είναι καλό να μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας και να το ανανεώνετε συνεχώς μέσα στην μέρα.  Το Octonion sun παρέχει υψηλή και αποτελεσματική αντηλιακή προστασία με δείκτη SPF 30 και 100% φωτοσταθερά φίλτρα BASF για προστασία από την ακτινοβολία UVA & UVB.

Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος

Όπως ήδη αναφέραμε από την αρχή, η υπεριώδης ακτινοβολία που παράγεται από το ηλιακό φως αποτελεί το συχνότερο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού ακόμα και όταν έχει συννεφιά μπορεί να σας κρατήσει προστατευμένες από τις επιβλαβείς ιδιότητες των ακτινών. Έτσι λοιπόν, πρέπει να ξέρετε πως η νούμερο 1 συμβουλή για πρόληψη από τον καρκίνο του δέρματος είναι με μια λέξη το αντηλιακό.

Μην ξεχνάτε να δίνετε στο δέρμα σας την απαραίτητη φροντίδα και προστασία. Η αντηλιακή προστασία είναι μια κυριολεκτικά «παντός καιρού» επιλογή για εσάς. Τι θα λέγατε λοιπόν να έχετε πάντα στην τσάντα σας το Octonion sun από δω και στο εξής;

Scroll to Top