Πώς θα εφαρμόσουμε το αντηλιακό σωστά;

Πώς θα εφαρμόσουμε το αντηλιακό σωστά; Συμβουλές από την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρία. ΠΗΓΗ: https://www.aad.org

Το αντηλιακό είναι ασφαλές και προστατεύει το δέρμα μας από τον καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση. Ωστόσο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν το εφαρμόζουμε σωστά!
Όταν βάζετε αντηλιακό ακολουθήστε τις παρακάτω ειδικές συμβουλές των Αμερικανών Δερματολόγων:
1. Επιλέξτε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο.
2. Να είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.
3. Να προσφέρει κάλυψη ευρέως φάσματος, που σημαίνει ότι σας προστατεύει από την ακτινοβολία UVA & UVB.
4. Να είστε γενναιόδωροι με τη ποσότητα αντηλιακού που βάζετε πριν βγείτε έξω. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται ποσότητα περίπου ενός μικρού ποτηριού (ποτηράκι τσίπουρου) για να καλύψουν όλο το σώμα.
5. Εφαρμόστε το αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Αν βάλετε αντηλιακό όταν είστε στον ήλιο, τότε το δέρμα σας τα πρώτα 15 λεπτά θα είναι ακάλυπτο και μπορεί να καεί.
6. Τρίψτε το αντηλιακό καλά στο δέρμα σας.
7. Θυμηθείτε το λαιμό, το πρόσωπο, τα αυτιά, τις κορυφές των ποδιών και τα πόδια σας. Για δύσκολες περιοχές όπως η πλάτη σας, ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει. Εάν έχετε αραιά μαλλιά, εφαρμόστε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής σας ή φορέστε ένα πλατύ καπέλο.
8. Για να προστατεύσετε τα χείλη σας, εφαρμόστε αντηλιακό και εκεί!
9. Για να παραμείνετε προστατευμένοι, εφαρμόστε ξανά αντηλιακό κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.
10. Όσοι καίγονται στον ήλιο συνήθως δεν εφαρμόζουν καλά το αντηλιακό ή χρησιμοποιούν αντηλιακό που έχει λήξει.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το δέρμα εκτίθεται στις βλαβερές ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ ακτίνες του ήλιου κάθε φορά που είμαστε έξω. Δηλαδή, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα. Έτσι θυμηθείτε πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Για περισσότερες συμβουλές πρόληψης του καρκίνου του δέρματος, δείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.
Το αντηλιακό Octonion sun διαθέτει όλες τις παραπάνω προδιαγραφές που θέτει η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρία.

Το Octonion sun έχει SPF 30 κάλυψη UVA & UVB, είναι δερματολογικά και κλινικά ελεγμένο χωρίς προσθήκη parabens, είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και το νερό. Επιπλέον ικανοποιεί ΟΛΕΣ τις ανάγκες σας με ένα προϊόν: Κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα, για ενήλικες και παιδιά (μεγαλύτερα των 3 ετών)! Περιέχει Aloe Vera, βιταμίνη E-C-F, προλαμβάνει δερματικές βλάβες και τη φωτογήρανση. Διαθέτει ενισχυμένη ενυδατική, αντιγηραντική & αναπλαστική δράση.

Διαβάστε περισσότερα στο https://medicalpq.gr/octonion-sun/

Scroll to Top